Velg språk:
SPAMfighter

FAQ - Om spam/søppelpost generelt

Hva er spam?
Spam er uoppfordret Eposteller nyhetsgruppe-innlegg, typisk med reklame for et eller annet produkt eller service.

Hvilke typer av spam finnes det?
Det er atskillige, men her er de du ser oftest:
Den mest vanlige typen spam eller søppelpost er en Epost med en oppfordring tilå kjøpe et eller annet produkt eller service.
Typisk fylt med ord som Free, Viagra, loan, sex etc. I USA regner man med at folk i år vil få et sted mellom 500 - 1.000 stk. om dagen av den typen, og vi skal ikke tro at vi er langt etter i den henseende i Norge heller, dessverre.
Så er det Nigeria-brevene. Det er smarte forretningsfolk som prøver å innbille deg at de sitter med en masse penger som kun du kan hjelpe dem med å få ut i den frie vestlige verden. Du skal så sende dem sparepengene dine for at de kan åpne en konto som pengene kan settes inn på.I starten var det, og derav navnet Nigeria-brev, typisk Epost fra Nigeria, men nå kommer de fra hele verden og i alle avskygninger. Der er praktisk talt ikke det land i verden som ikke har en diktator som nettopp er død, og en enke eller annen slektning som har bruk for nettopp din hjelp til å få millionene sikkert ut av landet.
Faktisk har Nigeria-brev eksistert i mer enn 20 år, de er bare blitt sendt til folk pr. brev, men med Internettet er det blitt litt billigere å lure folk. Og hvor rart det enn høres ut, så er det hver dag folk som går på limpinnen og sender alle sparepengene sine til de snille menneskene,som selvfølgelig aldri sender en krone retur.
Til slutt har vi de såkalte Phishing-mails. Ideen bak dem er at du plutselig får en Epost fra banken din el.l. med en advarsel om at du hurtigst mulig skal skifte ut passordet på nettbanken din, da det muligens er en person som har fått ulovlig adgang til din konto. Du klikker så på lenken og oppdager ikke at du kommer inn på en fullstendig perfekt kopi av siden til banken din. Her oppgir du brukernavn og kodeord, du kommer inn og får lov til å endre opplysningene, og banken kvitterer med at nå er alti orden. Du har -som du sikkert har gjettet, ikke besøkt hjemmesiden til banken din, men hjemmesiden til noen frekke tyver i stedet. Nå har de både brukernavn og kodeord til banken din, og i løpet av kort tid lenser de kontoen din for alt du eier og har.
Det er mange varianter av Phishing, men typisk er det banken, kredittkortselskapet etc., som plutselig "skriver til deg".

Hva kan jeg gjøre for å fjerne virus?
SPAMfighter er, som du nok har funnet ut, et riktig godt verktøy til å fjernesøppelpost med. Har du bruk for et virusfilter, skulle du prøve VIRUSfighter Pro som også er utviklet av oss.

Et godt råd til deg hvis du ikke vil ha tilsendt enda mer søppelpost/spam:
La være med å åpne spam-mails og husk å slå meldingsvindu/innholdsvindu fra, så kun de Epostene du virkelig vil se blir vist. Bildene i spam-mails er typisk laget slik at spammerne kan se at de blir åpnet, og det betyr at du vil få mye mer spam.
For å slå tekstvindu/innholdsvindu fra:
Outlook Express: Klikk på Vis > Layout > Fjern "merket" ved "Vis tekstvindu".
Outlook Express 6.0 har en "les allE-post som vanlig tekst" mulighet. Det er et godt alternativ tilå slå tekstvindu/innholdsvindu fra.
Outlook 2000/XP: Klikk Vis > tekstvindu/innholdsvindu .
Outlook 2003: Klikk Vis> tekstvindu/innholdsvindu > Fra.

Hvordan får jeg supporthjelp raskt?
Hvis du kjøper den kommersielle versjonen av SPAMfighter, altså SPAMfighter Pro, vil du få adgang til vår Premium Support. Det betyr at vi tilstreber å svare på spørsmålene dine samme dag.
For å kjøpe SPAMfighter Pro, følg denne lenka. Vår support kontakter du her: Support Team.

Last ned SPAMfighter gratis!

Last ned for Windows