Moederdag mikpunt van spammers

SPAMfighter heeft veel nieuwe moederdagtrucjes van spammers gesignaleerd. Dit kunnen spammails zijn die e-mailgebruikers verleiden tot de aanschaf van moederdagcadeaus. Het kan ook gaan om een link in een e-mail, die leidt naar een zogenaamde online video van de moeder van de ontvanger.

"Bij het bestoken van e-mailgebruikers maken spammers het liefst gebruik van bijzondere dagen en gevoelige onderwerpen", zegt Henrik Sorensen, CEO van SPAMfighter. "Moederdag is opnieuw een reden waarom e-mailgebruikers uiterst voorzichtig moeten zijn. De nieuwste versie van spambescherming is essentieel om deze bedreigingen de baas te kunnen zijn."

Spammers versturen via e-mail aanbiedingen voor moederdagcadeaus in de hoop dat onoplettende ontvangers ingaan op hun bedriegelijke aanbieding. SPAMfighter waarschuwt computergebruikers om niet te reageren op deze e-mails van onbekende afzenders. Door op de link in deze spammails te klikken, stelt de gebruiker zijn/haar computer namelijk open voor malware, phishing en in het ergste geval identiteitsdiefstal en gegevensverlies.

Spammers nemen voor oplichtingspraktijken ook vaak hun toevlucht tot gevoelige onderwerpen. In navolging van de recente naaktspams ('naked spam') sturen spammers nu 'je moeder naakt'-spammails rond. Hierin claimen ze een video te hebben, waarin de moeder van de ontvanger naakt figureert. Wanneer de ontvanger klikt op de link in de e-mail om de video te zien, wordt malware geïnstalleerd op de computer.

Outlook-, Outlook Express- en Windows Mail-gebruikers kunnen hun computer optimaal beschermen met de gratis SPAMfighter-software die hier te downloaden is: www.spamfighter.com/Download_Download.asp.

Over SPAMfighter

SPAMfighter ontleent zijn kracht aan bijna vijf miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).

Voor meer informatie: www.spamfighter.com.

 

» SPAMfighter - 07-05-2008

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende