Избор на език
SPAMfighter

Нигерийските Scam или 419 Scam

<strong>Уморена ли си да се нигерийските Scam поща?</strong>

Уморена ли си да се нигерийските Scam поща?

При този тип СПАМ в най-добрият случай „просто" ще загубите парите си. Така че е по-добре да не му обръщате внимание, и дори и за секунда да не си помисляте, че написаното може и да е вярно.
Примамката е почти винаги една и съща. Изразява се в обещание за много пари, като от вас не се изисква почти нищо. Не се залъгвайте - никога няма да спечелите.
Вие сигурно сте получавали много от този тип СПАМ, както и ние. В началото историите бяха еднотипни, подобни на тази:
„Здравейте господине/госпожо,
имам нужда от вашата помощ. Наследник съм на оляма сума пари /обикновеностотици хиляди/, но поради внезапната смърт на клиента ми, в момента тези пари са блокирани и аз нямам достъп до тях. Ако ми помогнете, в замяна Вие ще получите един добър дял от тях." и т.н.
Номерът е, че за да се освободят парите, трябва да се преведе една солидна сума и да продиктувате номерът на собствената си банкова сметка. И познайте какво следва? След като нужната сума за освобождването на наследството е изпратена, жертвата повече няма и да чуе от измамниците. Или поне до следващата измама от този тип.
В началото бяха много популярни истории, разказващи за диктатори, например на баноновите републики, оттам идва и названието - нигерийската измама, въпреки че истинското наименование е 419.

След това освен всико друго, измамата включваше и това, че трябва да отидете до дадена държава, за да вземете лично парите. Доста хора са отвлечени по този начин и освободени, съответно срещу солиднен откуп. Няколко души дори са убити.... от изкушението да направят някой лев по бърз и лесен начин.
Веднага след като Садам Хюсеин бе заловен в Ирак, получихме няколко писма от „неговите дъщери", търсещи помощ, за намирането получаването на неговото скрито богатство. Доста добре измислено, тъй като целият свят беше чувал за богатството, което диктаторът е укрил извън държавата. Сигурно има и хора, които са се хванали на тази история.
Една от най-новите истории на този тип измами е лотарийната. Получавате писмо, с което Ви информират, че сте участвали в някаква международна лотария, основана на електронни пощенски адреси. Обикновено офисът, от който ви изпращат съобщението е някъде в Европа, но номерът, на който трябва да се обадите, за да си поискате наградата е импулсен/с добавена стойност. Така че дори само да пробвате, ще загубите пари, а ако искате и да си вземете наградата - ще трябва, естествено и да преведете определена сума.
Има наистина много варианти на този тип измами, идващи със спам пощата. Само целта е една и съща - те да вземат вашите пари. Така че се пазете от такъв тип спам съобщения - ако се хванете, наиситна ще ви струва много.
Как се избегнете такъв тип измами? Знайте, че „няма безплатен обяд". Така че ако изведнъж Ви предложат голяма сума пари, бъдете особено внимателни.
Осмиване на нигерийските измамници
Въпреки че последствията от нигерийската измамма не са смешни, си заслужава да се погледнат сайтове, осмиващи самите измамници, като www.ebolamonkeyman.com

който е един от първите резултати при търсене в Google na "nigerian scam fun".
Има купища сайтове, които отвръщат на такъв тип мошеници, по начин, който те заслужават - с техния си горчив хап. И наистина става смешно.
Споменатият сайт съдържа снимки на истински измамници. Тъй като техните жертви са играли с техните правила и са изискали снимка на измамника, като доказателство. В тези снимки те държат табелки с текст, написан на ръка.
Смешната част е, съдържанието на текста и въображението на 'жертвите', измислили текста на табелите. Като например мошеникът, държащ табела с надпис „I am Dildo". Очевидно тези хора не знаят добре английски език. Факт, който мнозина могат да забележат и в самите спам-писма.
Освен многото смешни снимки на тези идиоти, има и доста интересни и забавни коментари и истории от посетителите на сайта. И дори е възможно да се закупят тениски и чаши с някои от най-добрите образи.
Освен тези забавления в сайта можете да намерите и кратък тест, чрез който можете лесно да разберете дали самият вие сте Нигерийски 419 измамник. Наистина добър смях.

SPAMfighter в партньорство с Microsoft създадоха най-силният, сигурен и ефективен продукт на пазара за защита срещу СПАМ-а. Ако използвате Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Windows Live Mail или Thunderbird и искате да се отървете от спам-пощата, просто инсталирайте SPAMfighter. Ако го използвате вкъщи, той е 100% безплатен през първия месец.


Изтегли сега

Spamfighter,  спам,  изтегляне,  инструмент,  филтър,   e-mail,  имейл,  потребител,  сметка

SPAMfighter работи с
Windows 8 Compatible      Compatible with Windows 7

и
Windows Vista & Windows XP

Гордеем се, че сме

Microsoft Gold Certified Partner

Intel Software Partner

OPSWAT Certified Partner