Επιλογή γλώσσας
SPAMfighter

Νιγηριανό Scam ή 419 Scam

<strong>Κουραστήκατε να λαβαίνετε Νιγηριανά μηνύματα Απάτες;</strong><br />

Κουραστήκατε να λαβαίνετε Νιγηριανά μηνύματα Απάτες;

Αυτό είναι ένα είδος spam που μπορεί - στη χειρότερη περίπτωση - να σας σκοτώσει. Στην καλύτερη περίπτωση, εάν πέσετε θύμα σε ένα από αυτά τα εγκληματικά μηνύματα spam, «απλά» θα χάσετε τα χρήματά σας. Έτσι είναι καλύτερα να μένετε μακριά από τα spam τους για να μην παρασυρθείτε στις παγίδες τους.
Το δόλωμα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο. Η υπόσχεση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού με αντάλλαγμα σχεδόν τίποτα. Μην παρασυρθείτε - είναι μια απάτη για να σας εξαπατήσει και να σας αποσπάσει χρήματα.
Βάζω στοίχημα ότι λάβατε τόνους αυτού του τύπου μηνύματα spam. Εγώ σίγουρα έχω λάβει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Στην αρχή ένας από τους δημοφιλέστερους τύπους ήταν μια παραλλαγή στο ίδιο θέμα (προφανώς δεν είναι και πολύ έξυπνη ομάδα - μόλις δεις το ένα, τα'δες όλα).
Το τυποποιημένο-θέμα ήταν συχνά κάπως έτσι:
«Γεια σας κύριε
Επικοινωνώ μαζί σας για να βοηθήσω να αποδεσμευτεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (συχνά εκατομμύρια εκατομμυρίων δολάρια), στο οποίο λόγω θανάτου πελατών μου δεν έχω πλέον πρόσβαση. Εάν βοηθήσετε, θα πάρετε ένα δίκαιο ποσοστό των χρημάτων»... και ούτω καθ'εξής.
Το μοναδικό σχέδιο ήταν, ότι προκειμένου να αποδεσμευθούν όλα τα χρήματα, κάποιος έπρεπε να μεταφέρει ένα αρκετά σεβαστό χρηματικό ποσό και να δώσει τον προσωπικό αριθμό λογαριασμού κάποιου. Και φαντάζεστε τι έγινε; Μόλις μεταφέρθηκαν τα απαραίτητα κεφάλαια για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση του απροσδόκητου θεοσταλμένου χρηματικού ποσού, το θύμα ποτέ δεν έλαβε πάλι νέα από τους εγκληματίες. Μέχρι το επόμενο μήνυμα spam αυτού του είδους.
Πολύ δημοφιλή στην αρχή ήταν μηνύματα που μιλάγανε για δικτάτορες, παραδείγματος χάριν, στις δημοκρατίες μπανανίας σε όλο τον κόσμο. Εξ ου και το δημοφιλές παρατσούκλι «The Nigerian Scam» (Η Νιγηριανή Απάτη) - αν και η πραγματική ονομασία είναι η απάτη 419.

Μεταγενέστερες περιπτώσεις αφορούσαν απαιτήσεις να παρουσιάζονται στην αναφερόμενη χώρα οι ίδιοι για να πάρουν τα μετρητά προσωπικά. Αρκετοί άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι έτσι και απελευθερώθηκαν για τεράστια λύτρα. Μερικοί σκοτώθηκαν ακόμη και - ακριβώς για την προθυμία τους να αποκτήσουν εύκολο χρήμα.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση σύλληψης του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ, έλαβα αρκετά μηνύματα από «τις κόρες του» που μου ζητάγανε βοήθεια για την απελευθέρωση της καταχωνιασμένης περιουσίας του. Έξυπνη κίνηση δεδομένου ότι ολόκληρος ο κόσμος είχε ακούσει για την διοχέτευση των χρημάτων του δικτάτορα εκτός χώρας - και ίσως μερικοί έπεσαν θύματα ακόμη και γι' αυτό.
Ένας από τους νεότερους τύπους αυτού του είδους κακόβουλων spam είναι η λαχειοφόρα απάτη. Λαβαίνετε ένα μήνυμα που σας λέει, ότι συμμετείχατε σε κάποια διεθνή κλήρωση βασισμένη σε διευθύνσεις email Διαδικτύου. Τυπικά, το γραφείο που στέλνει το email έχει έδρα στην Ευρώπη, αλλά ο καλούμενος τηλεφωνικός αριθμός απαίτησης του βραβείου είναι υπερφορολογημένος. Έτσι ακόμα κι αν ανταποκριθείτε, θα χάσετε χρήματα. Και φυσικά πάλι θα πρέπει να πληρώσετε χρήματα για να «παραλάβετε» τα χρήματα στα χέρια σας.
Υπάρχουν πολλές άλλες παραλλαγές αυτού του είδους spam, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο - όλα έχουν τον ίδιο σκοπό: να πάρουν τα χρήματά σας. Έτσι να φυλάγεστε από αυτού του είδους spam. Μπορεί να σας κοστίσει εάν πέσετε θύματα.
Πώς να αποφύγετε αυτό το είδος spam ή πώς να μην εξαπατηθείτε; Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας και θυμηθείτε ότι τίποτα δεν είναι δωρεάν. Έτσι εάν σας προσφέρονται ξαφνικά μεγάλα χρηματικά ποσά, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Κοροϊδεύουν τους Νιγηριανούς scammers
Αν και οι Νιγηριανοί scammers σίγουρα δεν είναι ένα θέμα γέλιου, υπάρχει ακόμα άφθονη διασκέδαση γι' αυτούς τους spammer. Ένα από τα πλέον διασκεδαστικά sites, που αναδύονται εάν το αναζητήσετε στο Google «Νιγηριανή διασκέδαση αναζήτησης απατών» σε είναι το www.ebolamonkeyman.com

Υπάρχει πληθώρα άλλων sites που προσφέρουν σ' αυτούς τους spammers αυτό ακριβώς που αξίζουν: Ένα ποτήρι με το ίδιο τους το φάρμακο. Και πολύ από αυτό είναι ξεκαρδιστικό.
Το προαναφερόμενο site είναι έτσι γεμάτο με φωτογραφίες πραγματικών scammers. Αλλά μόνο επειδή τα προοριζόμενα θύματά τους είχαν καταλάβει το τέχνασμά τους και απαίτησαν μια φωτογραφία του scammer ως απόδειξη της ιστορίας. Σε αυτές τις φωτογραφίες, εμφανίζονται πάντα κρατώντας μία πινακίδα με ένα χειρόγραφο κείμενο.
Το αστείο μέρος είναι πραγματικά τα κείμενα και η προοριζόμενη φαντασία των θυμάτων να δημιουργήσουν τα κείμενα που μπαίνουν στις πινακίδες. Όπως ο scammer που κρατά ψηλά μια πινακίδα που λέει «είμαι ο Dildo». Είναι προφανές ότι αυτοί οι spammers δεν έχουν μεγάλη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Ένα γεγονός που θα παρατηρηθεί πιο πολύ κατά τη λήψη του αρχικού μηνύματος spam.
Εκτός από την αφθονία αστείων φωτογραφιών των ηλιθίων, υπάρχουν πολλά σχόλια και διασκεδαστικές ιστορίες από τους αναγνώστες του δημοφιλούς site. Και ναι, ακόμη και η δυνατότητα να αγοράσει (online) - μεταξύ άλλων τεχνουργημάτων και ένδυσης - μπλούζες και κούπες με μερικούς από τους καλύτερους τίτλους/φωτογραφίες.
Εκτός από άλλα διασκεδαστικά του site, πρέπει να αναφέρω μια μικρή δοκιμή, όπου μπορείτε γρήγορα να διαπιστώσετε εάν μπορείτε εσείς να είστε ένας νιγηριανός scammer 419. Απολύτως καλό χιούμορ.
Θα έπρεπε να αναφέρω πολύ άλλα sites, αλλά ήδη γελώ τόσο δυνατά, που πρέπει να σταματήσω τώρα. Ρίξτε μια ματιά στο site και δοκιμάστε περαιτέρω αναζήτηση σε Google (ή με την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης). Αλλά προετοιμαστείτε για στομαχόπονους από το πολύ γέλιο.
Καλό είναι να βλέπουμε τους spammers να πληρώνονται με το ίδιο τους το νόμισμα :)

Ο SPAMfighter συνεργάζεται με την Microsoft για να κτίσουν το δυνατότερο και πλέον αποτελεσματικό εργαλείο αντι spam της αγοράς. Λοιπόν εάν χρησιμοποιείτε Outlook ή Outlook Express, Windows Mail, Windows Mail ή Thunderbird και θέλετε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική αλληλογραφία (spam), απλά εγκαταστήστε τον SPAMfighter. Και εάν το χρησιμοποιείτε στο σπίτι, είναι 100% δωρεάν.


Λήψη Τώρα

Spamfighter spam λήψη εργαλείο Bayesian φίλτρα outlook e-mail email community αντί-spam Αυτόκλητο Εμπορικό σταματήστε Αντίspam anti junkmail junk μήνυμα φίλτρο

SPAMfighter λειτουργεί με
Windows 8 Compatible      Compatible with Windows 7

και
Windows Vista & Windows XP

Είμαστε επίσης υπερήφανοι που είμαστε

Microsoft Gold Certified Partner

Intel Software Partner

OPSWAT Certified Partner