Velg språk:
SPAMfighter

Hva er Spam?

Vi alle mottar spam - uønsket masseutsendt e-post - i vår postboks hver eneste dag. En fordømt pest og plage for å si det mildt. De fleste tror at spam er et relativt nytt fenomen, men det er det faktisk ikke!

Den første kommersielle spam (de fleste e-post spam er kommersiell) er kreditert en advokat (som en skulle tro visste bedre), Laurence Canter, og hans kriminelle partner. Den 12. april 1994, sendte de ut en e-post om USA's Green Card Lotteri.

Spam, slik vi kjenner den idag, er imidlertid mye eldre.

Et år tidligere forsøkte Richard Deprew å gjøre noen endringer og modifikasjoner i "Usenet". Immidlertid hadde programvare, ARMM, en mindre feil, så han endte opp med en masse-utsending til en mengde adresser. Dette er trolig første gang at uttrykket spam ble brukt både vidt og bredt.

"Usenet" sendte ut denne gladmeldingen i begynnelsen av 1994, om at "Jesus kommer snart". Meldingen, som infiserte de fleste maskiner som bruker "Usenet" , var utsendt av administrator ved Andrews Univeristy (US). Meldingen genererte en mengde negative reaksjoner og, for ikke å glemme, presseomtale.
Men, spam går faktisk langt tilbake før Internet slik vi kjenner det i dag. I henhold til de kilder jeg har funnet, og mange andre historier, var opphavet til den første spam post gjort i 1978. En DEC markedsføringsrepresentant sendte ut en melding til hver eneste Arpanet adresse på den amerikanske vest kysten.

Så du kan se at spam er ikke en ny oppfinnelse! Det går tilbake lang tid før Internet slik vi kjenner det idag, og det vil, dessverre, sansynligvis fortsette inn i fremtiden også.
Men hvor kommer uttrykket "spam" fra?

Faktisk er spam det populære navnet for Hormel Foods hermetiske lunch kjøtt "Shoulder Pork and Ham/Spiced Ham". En hermetisk godbit, som du normalt kun smaker en gang medmindre du virkelig mangler penger for fersk mat.

Imidlertid ble uttrykket "spam" populært da "Monty Pyhton's Flying Circus" lagde en komedie hvor ordet var inkludert. Det er en dum komedie, hvor spam er hovedfokus i komedien inkludert i en sang som hyller det "vidunderlige" spam.

Idag tenker vi ikke på spam som "vidunderlig". Det er trolig mere lik en sykdom fra den moderne man (eller kvinne). Vi mottar dette i våre postkasser hver eneste dag, og hvis vi ikke er forsiktige, vil vi selv sende ut spam basert på dataviruser og annet vemmelig soff.

Spam er en epidemi eller sykdom, men idag har vi heldigvis et hjelpemiddel slik at vi kan gjøre noe med det!

SPAMfighter har utviklet et samarbeide med Microsoft for å bygge det sterkeste, tryggeste
og mest effektive Anti-Spam-hjelpemiddel på markedet. Hvis du bruker Outlook eller
Outlook Express og ønsker å bli kvitt all spam e-post er det bare å installere SPAMfighter. Hvis du bruker det på din computer hjemme, ja, så er det 100% FRITT.

SPAMfighter Standard er en fritt verktøy for blokkering av e-post spam og samarbeider både med Outlook, Outlook Express, Windows Mail og Mozilla Thunderbird, som automatisk og effektivt blokkerer e-post spam og phishing svindel.


Start nedlasting nå!

SPAMfighter, spam, preview, pane, outlook

SPAMfighter fungerer sammen med
Windows 8 Compatible      Compatible with Windows 7

og
Windows Vista & Windows XP

Vi er også stolt av å være

Microsoft Gold Certified Partner

Intel Software Partner

OPSWAT Certified Partner