Backdoor trojaner flourerer på Facebook

Sikkerhedseksperter fra Microsoft, har på det seneste opdaget nogen som snyder Facebook-brugere til at downloade en særlig ondsindet backdoor-trojaner, som er udstyret med keylogging muligheder. Det sker ved at brugeren bliver lokket ind på en falsk YouTube hjemmeside.

Når brugeren kommer ind på denne hjemmeside bliver han opfordret til, at opdatere hjemmesiden med en ActiveX komponent, som i virkeligheden er en avanceret backdoor-trojaner, som kan komme forbi firewall programmer. Microsoft kender f.eks. til en Facebook bruger som har oplevet, at penge blev overført fra hans konto til en ukendt konto.

Sikkerhedsspecialist Calota fra Microsoft foreslår at brugeren opdaterer deres anti-malware programmer og kører en virusscanning på deres computer. Samt at de jævnligt skifter kodeord på deres forskellige internetkonti. Sikkerhedsfirmaet Sophos har for nyligt, i en undersøgelse, afsløret at 40 % af deltagerne kan huske at have fået ondsindet software gennem det sociale netværk.

 

» SPAMfighter - 25-11-2011

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Exchange Anti Spam Filter på dansk
Go back to previous page
Næste