Tusindvis af mailadresser blotlagt

Endnu engang har en dansk virksomhed begået den efterhånden klassiske mail-brøler at vise alle modtagerne i adressefeltet. Denne gang er det it-kursusudbyderen Global Knowledge, der har blotlagt flere tusinde mailadresser i et nyhedsbrev.

»Jeg kan næsten ikke beskrive min forargelse over den slags. Det er fuldstændig hensynsløst, og hver gang sådan noget sker, stiger mængden af spam og virusmails på min maskine,« siger en af de mange nyhedsbrevsmodtagere, it-tekniker Rasmus Haslund, til ComON.

It-chef i Datatilsynet, Ib Alfred Larsen, forklarer, at fejl af denne type ganske rigtigt indebærer en risiko for de berørte personer.

»Jo flere steder din mailadresse ligger, jo større er risikoen for, at den ligger på en ubeskyttet computer - og dermed kan det naturligvis også føre til mere spam og virus,« siger han.

Trods risikoen for spam og virus er der kun tale om et mindre lovbrud, og det er da også sjældent, at Datatilsynet tager sagerne op.

»Det er ikke lovligt, men i disse ...

» comon.dk - Søren Mikkel Berg - 23-06-2006

3 enkle trin til at opdatere driverne på din Windows PCSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Indbakke fuld af spam? Gratis spam filter!

Exchange Anti Spam Filter på dansk
Go back to previous page
Næste