Spammers profiteren van populariteit nieuwe ‘Simpsons’-film

Amsterdam, 2 augustus 2007 - Spammers grijpen de potentiële filmhit 'Simpsons' aan om gegevens van nieuwsgierige filmliefhebbers te achterhalen. Mensen krijgen spammails toegestuurd, waarin wordt opgeroepen om mee te doen aan een enquête over de film, die binnenkort in de bioscoop komt. Ze kunnen daarmee zogenaamd prijzen winnen. Doel van de spammers is om e-mailadressen te verzamelen. Dit signaleert SPAMfighter. Eerder gebruikten spammers dergelijke methodes rondom de nieuwste 'Harry Potter'- en 'Pirates of the Carribean'-films.

Het spambericht bevat een afbeelding van Homer Simpson in ondergoed, die vraagt of de ontvanger van plan is de film te gaan bekijken. Daarnaast verzoekt de vader van het Simpsons-gezin om een vragenlijst in te vullen. De ontvanger hoeft daarvoor alleen maar op een link te klikken. Om de filmliefhebber over de streep te trekken, worden prijzen in het vooruitzicht gesteld. Zoals vaak bij spam is dit aanbod echter misleidend en maken deelnemers geen kans op een prijs. De spammer wil alleen weten of het e-mailadres actief in gebruik is. Met als gevolg dat de betreffende ontvanger meer spam kan verwachten.

"Het komt vaak voor dat spammers grote evenementen, zoals de première van een langverwachte film, wereldnieuws of vakanties gebruiken voor spamacties. Door deze valse e-mails te filteren, behoeden we onze klanten voor schadelijke gevolgen", zegt Martin Thorborg, mede-eigenaar en mede-oprichter van SPAMfighter.

SPAMfighter filtert onder meer dit type e-mails voor zijn 3,6 miljoen gebruikers. Het bedrijf laat de ontvangers weten dat het een spamactie betreft en voorkomt dat de berichten de inbox bereiken.

» SPAMfighter - 03-07-2007

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende