Oorlog in Irak misbruikt voor Trojan

Steeds meer e-mailgebruikers ontvangen een e-mail met zogenaamd een link naar een weblog van een groep soldaten in Irak. Deze blog ziet er echt uit, maar is het niet. Zonder dat de gebruiker het doorheeft, worden er bij het openen van de link twee Trojans geïnstalleerd. De producten van SPAMfighter blokkeren deze bedreiging.

"Spammers en virusmakers e-mailgebruikers met intrigerende onderwerpen waar veel mensen geneigd zijn op te klikken. Het is erg belangrijk dat je alert bent wanneer je links in een e-mail opent", zegt mede-eigenaar en -oprichter Martin Thorborg van SPAMfighter.

Ondanks dat de oorlog in Irak al een tijd bezig is, is men nog steeds nieuwsgierig naar de situatie in het oorlogsgebied. Spammers maken hier gretig misbruik van. De spammail lokt de e-mailontvanger de blog van een groep soldaten in Irak te bekijken. De site waar naartoe wordt geleid komt legitiem over, omdat de makers echte foto's en YouTube-fimpjes hebben gebruikt. De site is echter vals en bevat twee Trojans. De lezer wordt in de e-mail ook aangemoedigd om de mail door te sturen naar vrienden. Zo besmetten de makers nog meer computers, zonder dat ze daar zelf iets voor hoeven doen. Gelukkig wordt deze e-mail onderschept door SPAMfighter.

Als de ontvangers van het bericht op de link klikken, komen ze op een website die twee Trojans installeert. Het zijn de W32/Exploit.Gen en de RIFF/Ani_exploit.gen. VIRUSfighter kan deze Trojans verwijderen. Het gratis downloaden van VIRUSfighter kan via www.virusfighter.com.

SPAMfighter raadt e-mailgebruikers aan altijd alert te zijn bij het openen van links of documenten. Het is verstandig om altijd een up-to-date antispam- en antivirus-programma geïnstalleerd te hebben.
SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim drie miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.

» SPAMfighter - 14-09-2007

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende