Tips voor een veilige online decembermaand

SPAMfighter waarschuwt internetters voor kerstspam, valse restaurantaanbiedingen en e-mails van goede doelen
Amsterdam, 8 december 2008 - December is dé maand bij uitstek, waarin online shoppers en andere internetters worden bestookt met spamberichten, phishing-e-mails en andere bedreigingen. Kwaadwillenden versturen in de laatste maand van het jaar grote hoeveelheden valse e-mails. Goede doelen, cadeau-aanbiedingen en kortingsbonnen voor restaurants worden vaak misbruikt voor phishing of het verspreiden van virussen. Spammers misbruiken zelfs logo's van gerenommeerde organisaties, zoals iDeal of VeriSign. SPAMfighter waarschuwt internetters om in de decembermaand nog voorzichtiger te zijn met het openen van e-mails van onbekende afzenders.
SPAMfighter geeft enkele tips om ook in december veilig te internetten.
Tip 1 - Koop niets online of maak geen geld over naar een goed doel naar aanleiding van een ongevraagde e-mail. Als het aanbod te mooi klinkt om waar te zijn (bijvoorbeeld: nu tachtig procent korting op een cadeau naar keuze), is het dat meestal ook.
Tip 2 - Goede doelen zijn een favoriet doelwit van cybercriminelen. Internetters die graag willen doneren, kunnen dit het beste doen door een bedrag over te maken via de officiële website.
Tip 3 - Maak een apart e-mailaccount aan voor online aankopen, bijvoorbeeld via Hotmail of Gmail. Spam en andere online bedreigingen komen dan niet in de standaardmailbox terecht.
Tip 4 - Voordat iemand online gaat shoppen, is het noodzakelijk om de nieuwste spamfilter te downloaden. Vertrouwen op een programma van vorig jaar is risicovol.
SPAMfighter is een gratis antispamprogramma waarmee internetters zich snel en eenvoudig beschermen tegen spam en andere bedreigingen. De unieke communityaanpak van SPAMfighter combineert een op regels gebaseerde engine met een zogenaamd Global Neighborhood Inbox Watch. Dit houdt in dat de vijf miljoen actieve gebruikers spam 24x7 zelf identificeren, blokkeren en voorkomen. Gebruikers bepalen zo zelf de kracht van de spamfilter.
Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan bijna vijf miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.nl.

» SPAMfighter - 10-12-2008

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende