E-card spam steekt opnieuw de kop op

SPAMfighter: spammers gebruiken vakantieperiode om e-card spam nieuw leven in te blazen

Amsterdam, 22 juli 2009 ? Het lijkt erop dat spammers deze vakantieperiode teruggrijpen op een klassieke spammethode - e-card spam. Uit onderzoek van SPAMfighter blijkt dat de afgelopen week het aantal berichten dat e-card spam bevat, enorm is toegenomen.

De zomerperiode is uitermate geschikt voor het versturen van e-card spam. Veel vakantiegangers sturen een kaartje vanaf hun vakantieadres. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker via het internet en spammers springen hier handig op in. Daarnaast lijken spammers steeds meer moeite te doen om de valse e-cards als twee druppels water te laten lijken op echte e-cards en wordt het dus moeilijker om deze te onderscheiden.

De meeste mailservers en -filters detecteren spam vaak aan de actieve links die in de berichten voorkomen. De spamvorm die SPAMfighter ontdekte, bevat echter een inactieve link. Ontvangers wordt gevraagd de link te kopiëren in een nieuw venster om zo de e-card te openen. De link leidt naar websites die virussen of andere schadelijke content bevatten. Het kan zijn dat door deze inactieve link spamfilters de valse e-cards niet als spam herkennen.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan bijna vijf miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer twaalf miljoen spamberichten uit vijftien miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.

» SPAMfighter - 22-07-2009

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende