SPAMfighter: nepfacturen populair onder spammers

Amsterdam, 5 augustus 2010 - SPAMfighter, leverancier van onder andere antispamoplossingen en antivirussoftware, waarschuwt voor e-mails met nepfacturen. In de zomerperiode zetten veel bedrijven tijdelijke krachten in. Spammers lijken misbruik te maken van de onwetendheid en onervarenheid van deze medewerkers. Ze versturen e-mails met hierin nepfacturen die niet van echt te onderscheiden zijn.

Amazon is een van de dekmantels van de spammers. De malwaremakers gebruiken de officiële logo's en lay-out van het bekende postorderbedrijf, waardoor de e-mailfacturen echt lijken. SPAMfighter ontdekte op één dag e-mails met de volgende onderwerpregels:

- Purchasing on Amazon
- Thank you, your Amazon
- Your bill at Amazon
- Sales Receipt from Amazon

De spamberichten verleiden ontvangers om te klikken op links naar websites met malware. Hier wordt vervolgens automatisch schadelijke software gedownload op de pc van de gebruiker. Sommige e-mails bevatten bijlagen die lijken op een PDF-document. In werkelijkheid bevat de bijlage spyware die, eenmaal geopend, zijn gang kan gaan.

SPAMfighter signaleerde in juli 2010 al typische zomerspamonderwerpen, zoals reisaanbiedingen en vakantiebaantjes. Niet alleen in de maand juli 2010 zag SPAMfighter een piek in berichten met nepfacturen, eind juni 2010 was het versturen van nepfacturen ook al populair.

Martin Thorborg, medeoprichter van SPAMfighter: "Spammers kennen de kracht van grote merken en bekende webshops. Let dus goed op als je privé of op je werk een rekening ontvangt en bedenk of je daadwerkelijk iets besteld hebt. Al lijkt de e-mail nog zo echt, open het bericht niet als je niet honderd procent zeker bent van de bestelling."

Voor meer informatie over de producten van SPAMfighter: http://www.spamfighter.com/Lang_NL/Product_Info.asp of volg ons via twitter.com/SPAMfighter en Facebook.com/SPAMfighters.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).

Voor meer informatie
http://www.spamfighter.com/Lang_NL/Product_Info.asp

Voor meer informatie
Progress Communications
Nienke Geudeker
Tel.: +31 (0)20 363 11 52
E-mail: Nienke@progresscommunications.nl
www.persberichtonline.nl

» SPAMfighter - 05-08-2010

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende