SPAMfighter waarschuwt voor spelcomputerspam

Spammers misbruiken namen populaire spelcomputers om jongeren te misleiden

Amsterdam, 2 mei 2011 ? Spammers hebben weer een nieuwe manier gevonden om nietsvermoedende internetters te misleiden: spelcomputerspam. Door de naam van populaire gameconsoles te gebruiken in hun e-mails, proberen ze met name een jongere doelgroep te misleiden.

SPAMfighter stelt dat het na de recente hackaanval op het Sony Playstation-netwerk een kwestie van dagen is voordat spammers spelcomputers als onderwerp van spammails gaan gebruiken.

Het is algemeen bekend dat spammers steeds innovatiever worden en dagelijks op zoek zijn naar nieuwe spamonderwerpen en -methodes. De ruime media-aandacht die het platleggen van het Playstation-netwerk van Sony momenteel krijgt, is voor SPAMfighter reden om consumenten te waarschuwen. Het is zaak om voorzichtig om te gaan met e-mails die betrekking hebben op de populaire spelcomputers, zeker als de afzender vraagt om inloggegevens.

Spelcomputers zijn vooral onder kinderen zeer populair en juist deze groep is zich vaak minder bewust van de schade die het openen van spamberichten kan aanrichten. Kinderen en jongeren realiseren zich vaak niet dat het om spamberichten gaat. Spammers doen aan de andere kant steeds meer moeite om de valse aanbiedingen voor spelcomputers als twee druppels water te laten lijken op legitieme berichten. De groep jongeren - die over het algemeen zeer actief is op internet - loopt hierdoor meer risico om slachtoffer te worden van virussen, malware of andere bedreigingen.

ยป SPAMfighter - 02-05-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende