Een op drie Nederlanders wordt weleens agressief van computer

Onderzoek SPAMfighter: traagheid computer meest genoemd als oorzaak agressief gedrag

Amsterdam, 1 augustus 2011 - De computer stelt het geduld van mensen flink op de proef, want een derde van de Nederlandse computergebruikers vertoont weleens agressief gedrag richting zijn of haar computer. Bij ruim de helft ontstaat deze agressie door traagheid van de computer (64 procent). Ook de opstarttijd (38 procent), systeemcrashes (32 procent) en advertenties (twintig procent) zijn voor Nederlanders een belangrijke reden voor agressief gedrag bij computergebruik. Dit blijkt uit een onderzoek van SPAMfighter, dat is uitgevoerd onder ruim zevenduizend Nederlandse computergebruikers.

De belangrijkste reden voor agressief gedrag is een computer die te traag werkt. Dit heeft vaak een aanwijsbare oorzaak. Tijdens het gebruik van de computer kunnen zich ongemerkt tijdelijke en vaak ongewenste bestanden op de harde schijf nestelen. Dit is zelfs al mogelijk bij een kort bezoek aan een webpagina of tijdens het downloaden van een onschuldig programma. Deze bestanden stapelen zich na verloop van tijd op en nemen zo een steeds groter deel van de schijfruimte in beslag. Dit heeft als gevolg dat de processen in een computer vertragen.

"Een steeds langzamer wordende computer is eenvoudig te voorkomen", zegt Martin Thorborg, medeontwikkelaar van SPAMfighter en SLOW-PCfighter. "Agressief gedrag is dan ook nergens voor nodig. Er is tegenwoordig een ruime keuze aan producten die ongebruikte bestanden opruimen. Een schone en opgeruimde computer voorkomt al een hoop snelheidsproblemen."

Vijf tips van SPAMfighter om de computer sneller te maken:

  • Verwijder software die u niet of nooit gebruikt. Dit geldt ook voor verlopen demo- of trialversies van software.
  • Defragmenteer de harde schijf regelmatig.
  • Maak gebruik van een pakket dat de computer regelmatig opschoont.
  • Zorg ervoor dat alleen programma's automatisch opstarten, die u ook daadwerkelijk regelmatig gebruikt.
  • Ruim nu en dan uw harde schijf op: verwijder overbodige bestanden, maak tijdelijke mappen leeg en verwijder bestanden in de prullenbak.

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). 

» SPAMfighter - 01-08-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende