Beroemdheden blijven favoriet onderwerp bij spammers

Amsterdam, 15 augustus 2011 - Nog steeds gebruiken spammers volop beroemdheden als onderwerp van spamberichten. Niet alleen de zogenaamde dood van David Guetta (hoax) is daar een goed voorbeeld van. Ook misbruiken spammers massaal de recente tragische dood van Amy Winehouse voor het versturen van spamberichten. Door in de onderwerpregel de naam van deze Britse zangeres te vermelden, proberen ze ontvangers te bewegen om door te klikken op een link in het bericht. Deze link verwijst naar een website met bijvoorbeeld een virus of ongepaste content. Daarnaast zetten spammers de populariteit van beroemdheden als Britney Spears en Lady Gaga in om hun spamberichten gelezen te krijgen. Dit alles blijkt uit onderzoek van SPAMfighter naar de inhoud van 5,9 miljoen verstuurde spamberichten in juli 2011.

Uit het onderzoek blijkt dat met name het noemen van 'niet eerder vertoonde video's' populair is. Opvallend is verder dat niet alleen Amy Winehouse hier veel voor gebruikt is, maar ook beroemdheden die op dit moment minder in de aandacht staan. Zo bezet bijvoorbeeld talkshow host Jay Leno de tweede positie van de top 9 van meest genoemde beroemdheden. SPAMfighter constateerde tot half juli 2011 een groot aantal spamberichten met als onderwerp 'Jay Leno gebruikt drugs'.

"Dat spammers beroemdheden gebruiken in hun e-mails, is al jaren een veel voorkomend fenomeen", zegt Martin Thorborg, CMO en medeoprichter van SPAMfighter. "Zo vierde het via spam verspreide Anna Kournikova-virus eerder dit jaar zijn tienjarig jubileum. Spammers blijven dan ook onverminderd succes boeken met het vermelden van beroemdheden in hun berichten. Gebruikers moeten dus blijven opletten. Temeer doordat veel van deze berichten links bevatten naar ongepaste of gevaarlijke content."

Uit de grote hoeveelheid spamberichten heeft SPAMfighter een top 9 samengesteld met daarin de beroemdheden die spammers het meest gebruiken in hun berichten.

1. Amy Winehouse †
2. Jay Leno
3. Britney Spears
4. Lady Gaga
5. Barack Obama
6. Justin Bieber
7. Cameron Diaz
8. Paris Hilton
9. Charlie Sheen

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).

» SPAMfighter - 15-08-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende