SPAMfighter signaleert toename 'pop-up' websites met illegale software

Amsterdam, 21 september 2011 - SPAMfighter signaleert een aanzienlijke toename in het aantal spamberichten met softwareaanbiedingen, die ontvangers doorverwijzen naar onveilige webwinkels. De laatste paar dagen schieten dit soort websites als paddenstoelen uit de grond. De sites worden in de meeste gevallen na enkele dagen weer uit de lucht gehaald.

Software van bekende merken is een hoge-kostenpost voor veel consumenten en bedrijven. Spammers spelen hier handig op in en bieden deze software aan met flinke kortingen. De link die in de betreffende berichten staat, verwijst door naar websites die er op het eerste gezicht professioneel en betrouwbaar uitzien. De betaalpagina's op deze websites zijn echter niet versleuteld. Persoonlijke informatie, zoals creditcardgegevens, zijn op die manier te achterhalen en te misbruiken. Daarnaast wordt op dit soort pagina's nooit de originele software aangeboden, maar illegale kopieën.

"Door software te kopen op websites waarvan de betaalpagina niet versleuteld is, nemen kopers een groot risico. Criminelen kunnen vrij eenvoudig bank- of creditcardgegevens onderscheppen en misbruiken", zegt Martin Thorborg, medeoprichter van SPAMfighter. "We adviseren bezoekers om te bekijken of de betaalpagina begint met https://. Alleen dan hebben ze de garantie dat ze een beveiligde pagina gebruiken."

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).

Meer informatie: http://www.spamfighter.com/Lang_NL/Other_Products.asp of volg ons via Twitter.com/SPAMfighter en Facebook.com/SPAMfighters.

 

» SPAMfighter - 21-09-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende