SPAMfighter waarschuwt voor toename Occupy Movement-correspondentie

Amsterdam, 20 oktober 2011 - Het aantal nieuwsberichten over de protesten van de Occupy Movement groeit met de dag en daarmee ook de hoeveelheid e-mails over dit onderwerp

Dat ook Nederlandse gebruikers binnen de SPAMfighter-community aan de bel trekken over ongewenste berichten over 'occupy', is niet verrassend. Zo bleek eerder deze week al uit cijfers van het CBS en Eurostat, het Europese bureau voor Statistiek, dat vorig jaar twee op de drie Nederlandse internetgebruikers last hadden van spam. In andere Europese landen daarentegen ligt dit aantal veel lager.

Hoewel SPAMfighter nog geen e-mails over de Occupy Movement getraceerd heeft, die geïnfecteerde content bevatten of links die leiden naar ongewenste content, is het volgens het bedrijf een kwestie van tijd voordat daar wel sprake van is. "Ook tijdens de Arabische Lente verschenen er op een gegeven moment e-mails over de protesten, die virussen of links naar ongepaste content bevatten", zegt Martin Thorborg, medeoprichter van SPAMfighter. "Spammers maken immers graag misbruik van actuele onderwerpen om ontvangers ertoe aan te zetten hun berichten te openen. Wij adviseren dan ook om e-mails over de Occupy Movement ongeopend te laten en via meer betrouwbare wegen, zoals nieuwssites, aan informatie over deze beweging te komen."

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim zeven miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken).

Meer informatie: http://www.spamfighter.com/Lang_NL/Other_Products.asp of volg ons via Twitter.com/SPAMfighter en Facebook.com/SPAMfighter.

» SPAMfighter - 20-10-2011

3 eenvoudige stappen om de drivers op uw Windows-PC bij te werkenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!E-mail vol met ongewenste e-mailberichten? Gratis Spamfilter!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.

We do believe, that the foundation for a good work environment starts with fast, secure and high performing computers. If you agree, then you should take a look at our Business Solutions to Spam Filter & Antivirus for even the latest version of Exchange Servers - your colleagues will appreciate it!

Go back to previous page
Volgende