‘Windows Vista Restore’ uusi turvallisuustuote huijaus

Enigma Software Group Internet turvallisuusyritys USA:ssa hiljattain havaitsi turvallisuustuote kopion nimeltä Vista Security Restore. Ohjelma uskottelee käyttäjälle, että se on tietokoneen turvaohjelmisto.

Kyseinen ohjelmisto on luokiteltu väärennösohjelmistoksi Enigma Softwaren mukaan.

Kyseiselle väärennösohjelmistolle on ominaista, että se pyrkii näyttämän ja käyttäytymään aivan kuten Windows Vista käyttöjärjestelmä. Täten se pyrkii saamaan hyväuskoisen käyttäjän luottamuksen samanaikaisesti pyrkien kohdetietokoneelle joko ns. drive-by latauksen tai troijalaisohjelman kautta. Tämän jälkeen se alkaa näyttää vääriä turvallisuus huomautuksia pop-up ikkunoiden kautta. Turvallisuusyhtiön mukaan huijausohjelman ikkunat ilmoittavat uhista joita koneella muka ilmenee.

Lisäksi turvallisuusyhtiön mukaan Windows Vista Restoren periaatteellinen toiminta mukailee huijausohjelmistoa. Sitä on erittäin vaikea poistaa tietokoneelta. Ohjelmisto ei esimerkiki esiinny Windowsin "Poista/Muokkaa"...

» SPAMfighter - 28-06-2011

3 helppoa askelta Windows PC:si ohjainten päivitykseenSlow PC? Optimize your Slow PC with SLOW-PCfighter!Sähköposti täynnä roskapostia? Ilmainen roskapostisuodatin!

Dear Reader

We are happy to see you are reading our IT Security News.
To reward your interest, we would like to offer you any of our award-winning products
at the price $19.95. Pick your own favorites.

Go back to previous page
Seuraava