Välj språk:
SPAMfighter

Vad är Spam?

De flesta av oss får dagligen s.k. spam - oönskade massmejl - i våra e-postprogram. Den största delen är kommersiell och vill sälja både det ena och andra till oss. Vi tvingas till ett tidskrävande jobb med att sortera bort skräpposten från vår vanliga e-post och hur mycket som än sorteras bort så fylls det hela tiden på med nytt utan att vi bett om det. Många tror att skräppost är ett nytt fenomen men så är det inte.

Det första kända kommersiella skräppostmeddelandet kom från advokaten Laurence Canter och hans medarbetare i april 1994 när de skickade ut ett mejl om en lotteritävling kallad "US Green Card Lottery". Ett år tidigare hade administratören av Usenet, (ett av de äldsta datakommunikationssystemen), Richard Depew, försökt göra ändringar i Usenet och på grund av en bugg råkat mejla ut ett textmeddelande till många adresser. Meddelandet löd: "Jesus kommer snart" och nådde de flesta av Usenets nyhetsgrupper där det skapade stor förvirring. Men metoden att skicka ut spam är mycket äldre än så. Den sträcker sig längre tillbaka än det Internet vi känner till idag.

Det äldsta skräppostmeddelandet vi känner till skapades så tidigt som 1978 när Internet var känt som Arpanätet. En anställd på datorföretaget Digital Equipment Corporation skickade då ut ett meddelande till alla e-postadresser på arpanätverket på USAs västkust angående en öppningsdag när företaget skulle visa upp sitt produktsortiment av nya datorer.

Vad kommer själva ordet "Spam" ifrån?

Spam har blivit en alldaglig benämning på Hormel Foods "Shoulder Pork and Ham", en slags kryddad påläggsskinka som du normalt bara provar en gång. Ordet blev populärt som benämning på skräppost efter att de brittiska komikerna Monty Python's Flying Circus använt termen i en sketch där restauranggäster blir erbjudna spam till allt.

Tyvärr har spam blivit vardagsmat för de flesta av oss. Men det finns något att göra något åt problemet.
.

SPAMfighter Standard är ett helt kostnadsfritt verktyg som effektivt filtrerar bort skräppost och fungerar tillsammans med Outlook, Outlook Express, Windows Mail och Mozilla Thunderbird. Programmet filtrerar automatiskt bort skräppost och phishing-brev genom att testa all inkommande e-post mot SPAMfighter-servern.


Ladda ner nu!

SPAMfighter, spam, preview, pane, outlook

SPAMfighter fungerar med
Windows 8 & 10 Compatible

och
Windows 7,
Windows Vista,
Windows XP

Vi är också stolta över att vara

Microsoft Gold Certified Partner

Intel Software Partner

OPSWAT Certified Partner