Välj språk:
SPAMfighter

Vad är Spim?

Spam Filter,  Netscape,  Messaging Server,  Spamfighter,  spam, Skräppostfilter

De som skickar ut skräppost tar till alla tänkbara medel för att föra ut sin reklam till användare världen över. Den vanligaste metoden, som de flesta av oss känner till, är att skicka skräppost via e-post. Men det kan också ske via olika snabbmeddelande-program, till exempel ICQ eller MSN Messenger, och kallas då för Spim.

Att kommunicera via snabbmeddelande-program blir allt vanligare. En undersökning gjord av Pew Internet och American Life Project visar att över 50 miljoner amerikaner använder denna typ av program för att kommunicera. En tredjedel av dessa användare (cirka 17 miljoner) har någon gång fått oönskad reklam i dessa program. Enligt studien är yngre personer mest utsatt för att få denna typ spam eftersom majoriteten av användarna fortfarande tillhör den yngre generationen.
Nyligen arresterades en 18-årig amerikan för att ha skickat ut stora mängder spim, över en och en halv miljon utskick, mestadels pornografisk reklam. Han hotade även Myspace.com att göra en överenskommelse med honom som skulle göra hans reklamutskick laglig. Det var dessa hot som ledde till att han arresterades.

Många experter tror att spim så småningom kommer att bli ett större problem än vanlig spam som skickas via e-post. Anledningen är att många snabbmeddelande-program lagrar uppgifter om sina användares land, ålder och kön, vilket gör det lättare att skicka "riktad" reklam till en specifik målgrupp. Många användare väljer idag att enbart ta emot meddelanden från personer som redan finns på deras lista för att slippa drabbas av spim.

Det första kända spim-utskicket skickades år 2002 via Microsoft Windows Messaging service, vilket är en funktion i Windows som tillåter servrar att skicka larm till administratörers arbetsstationer. Därefter hittade denna typ av skräppostutskick snabbt fram till vanliga snabbmeddelande-program och mängden växer ständigt.


Ladda ner nu!

Ladda ner SPAMfighter gratis!

Spamfighter spam skräppost verktyg filter Bayesian outlook e-mail epost e-post community anti-spam stoppa skräppost filter

SPAMfighter fungerar med
Windows 8 & 10 Compatible

och
Windows 7,
Windows Vista,
Windows XP

Vi är också stolta över att vara

Microsoft Gold Certified Partner

Intel Software Partner

OPSWAT Certified Partner