Επιλογή γλώσσας

Σκάνδαλο Phishing σε πλήρη ισχύ

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Το Phishing είναι απάτη, αν και από τις πιο πρόσφατες μεθόδους, προσπαθεί να «ψαρέψει» από το πορτοφόλι σας τα χρήματα που κερδίσατε με κόπο. Και τεχνικά είναι μια καλοστημένη δουλειά απάτης, που εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη του κόσμου σε νόμιμες επιχειρήσεις.

Η ουσία του phishing είναι ότι οι «ληστές» δημιουργούν ψεύτικες αρχικές σελίδες πανομοιότυπες με τις αξιόπιστες αρχικές σελίδες, πλήρεις με λογότυπα και όλα τα σχετικά. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα spam, που χρησιμοποιούνται για να παρασύρουν πιθανά θύματα σε ψεύτικες αρχικές σελίδες.

Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν εγκληματίες που θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι σας ανήκει δικαιωματικά. Και έτσι ήταν πάντοτε από τότε που ο άνθρωπος αποφάσισε να θέσει αξίες σε αντικείμενα και πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες.

Γιαυτό σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί όταν αίφνης λαμβάνετε e-mail που σας ζητά να επαναβεβαιώσετε ευαίσθητη πληροφόρηση. Μπορεί να καταλήξετε να έχετε τον λογαριασμό σας άδειο! Και ο καλύτερος τρόπος να αποφεύγετε το phishing είναι προφανώς να αποφεύγετε τα μηνύματα spam, που σας παρασύρουν σε ψεύτικες αρχικές σελίδες.

Το Phishing θεωρείται πολύ μεγάλη απειλή, σε σημείο που μεγάλοι παίκτες όπως, Microsoft, Ebay, Visa και WholeSecurity ανακοίνωσαν μια ενωμένη προσπάθεια καταπολέμησης τον όλο αυξανόμενο κίνδυνο.

Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει μια πολύ μεγάλη αύξηση phishing-επιθέσεων και μηνυμάτων spam. Μόνο σε ένα μήνα το ποσοστό των επιθέσεων αυξήθηκε κατά 42 τοις εκατό! Η έρευνα επίσης έδειξε ότι προτιμητέοι στόχοι είναι οικονομικοί οργανισμοί, όπως τράπεζες, εταιρείες πιστωτικών καρτών κ.λπ.

Αλλά ποιος είναι ο σκοπός να παρασέρνουν ανυποψίαστα θύματα σε ψεύτικες αρχικές σελίδες; Απλό: Να κλέψουν τα χρήματά τους κάνοντάς τους να αποκαλύψουν για παράδειγμα πληροφορίες πιστωτικής κάρτας, ή κάποια άλλα οικονομικά απόρρητα. Και σε πολλές περιπτώσεις αυτού του είδους απάτες γίνονται τόσο καλά, σε σημείο που ο φυλλομετρητής ξεγελιέται και την δείχνει για την σωστή και αναμενόμενη διεύθυνση- web- στη γραμμή θέματος. Με άλλα λόγια, είναι εύκολο να ξεγελαστεί κανείς με τέτοιου είδους απάτες.

Κοντολογίς: Το Phishing είναι απλά μια από τις πρόσφατες μορφές spam. Αποφύγετέ το!

Εκκίνηση Λήψης για Windows

Εάν χρειάζεστε προστασία εναντίον του phishing, spam και κλοπής ταυτότητας για τον Η/Υ στο σπίτι/στο γραφείο ή θέλετε να προστατεύσετε έναν διακομιστή εναντίον κλοπής ταυτότητας phishing και spam, ήρθατε στο σωστό μέρος.