Επιλογή γλώσσας

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για το spam γενικά

Τι είναι η ενοχλητική αλληλογραφία (το spam);
Η ενοχλητική αλληλογραφία (Spam) είναι αυτόκλητο email ή ανακοινώσεις ομάδας συζήτησης που συνήθως διαφημίζει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία.

Γιατί λαβαίνω τόσο πολύ ενοχλητική αλληλογραφία (spam);
Το Spam είναι φτηνό μάρκετιγκ, η αποστολή μηνυμάτων σε χιλιάδες κόσμου σε κόστος λιγότερο του ενός δολαρίου. Αυτό συμβαίνει γιατί οι spammers μεταφέρουν το βάρος του κόστους από τον αποστολέα στον παραλήπτη. Δυστυχώς υπάρχουν άτομα που αγοράζουν μερικά από τα προσφερόμενα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι οι spammers δεν σκοπεύουν να σταματήσουν τη δράση τους στο εγγύς μέλλον. Γιαυτό ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟ ΜΕΣΩ SPAM.
Αυτό θα τους ενθαρρύνει περισσότερο να συνεχίζουν το spam. Εάν υπάρχει κάτι διαφημιζόμενο μέσω spam που πράγματι σας ενδιαφέρει, βρείτε το κάπου αλλού on-line! Αποφεύγετε την αγορά προωθούμενων προϊόντων μέσω spam.

Μαζικές διαφημιστικές επιστολές
Μαζικές αυτόκλητες διαφημιστικές επιστολές συνήθως πωλούν κάποιο προϊόν ή παρέχουν συνδέσμους σε εμπορικές ιστοσελίδες. Βλέπε επίσης «Aνεπιθύμητη αλληλογραφία» ή «Ομαδική αποστολή». Φιλτράρετε μαζικές διαφημιστικές επιστολές με τον SPAMfighter - βρείτε τον εδώ.

Με ποιο τρόπο βρίσκει ο spammer την διεύθυνση email μου;
Οι Spammers έχουν πολλούς και διάφορους τρόπους να βρίσκουν την διεύθυνσή σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα την βρουν. Θα βρείτε περισσότερα για τις μεθόδους τους εδώ.

Μπορώ να διαγραφώ από την ενοχλητική αλληλογραφία (μήνυμα spam);
Ποτέ μην το κάνετε! Οι Spammers χρησιμοποιούν αυτήν την μέθοδο για να αξιολογήσουν διευθύνσεις. Εάν απαντήσετε για να διαγραφείτε, και σε μερικές περιπτώσεις εάν απλά ανοίξτε την αλληλογραφία σας, η διεύθυνσή σας αξιολογείται σαν ενεργή και αυτό σημαίνει ότι το spam θα αυξηθεί δραματικά. Εάν δεν έχετε εγγραφεί σε κάτι θα πρέπει να διαγραφείτε από αυτό, και το αντίθετο. Εάν έχετε εγγραφεί, τότε θυμηθείτε να διαγραφείτε όταν δεν θέλετε το ενημερωτικό δελτίο πια, αντί να το μπλοκάρετε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την διαχείριση καταλόγων αλληλογραφίας εδώ.

Εάν δεν δίνω την διεύθυνση email μου, αποφεύγω την ενοχλητική αλληλογραφία (το spam);
Γνωστός μύθος. Βέβαια αυτή η στρατηγική θα έχει κάποια βραχυπρόθεσμη επίπτωση, αλλά με την πάροδο του χρόνου οι spammers θα βρουν την διεύθυνσή σας με διάφορους τρόπους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μήνυμα σε βιβλίο επισκεπτών, μία ανακοίνωση σε ομάδα συζήτησης, μία on-line αγορά προϊόντος, ή μία συνδρομή σε ένα ενημερωτικό δελτίο, και η διεύθυνσή σας μπορεί να μοιράζεται και να πωλείται σε ολόκληρο το web. Για λιγότερο από $100 μπορεί κανείς να αγοράσει 15 εκατομμύρια διευθύνσεις email και σύντομα και η δικιά σας διεύθυνση θα βρίσκεται στα χέρια τους, δυστυχώς...

Με ποιο τρόπο βρίσκει ο spammer την διεύθυνση email μου;
Οι Spammers έχουν πολλούς και διάφορους τρόπους να βρίσκουν την διεύθυνσή σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα την βρουν. Θα βρείτε περισσότερα για τις μεθόδους τους εδώ.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για την ενοχλητική αλληλογραφία (το spam);
Καθημερινά συγκεντρώνουμε πολλά άρθρα για την ενοχλητική αλληλογραφία (spam), μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Τι μπορώ να κάνω σχετικά με τους ιούς;
Ο SPAMfighter είναι κορυφαίο εργαλείο για φιλτράρισμα spam, αλλά εάν θέλετε να απαλλαγείτε από ιούς, θα πρέπει να δείτε τον VIRUSfighter.

Μια καλή συμβουλή:
Ποτέ μην ανοίγετε ένα μήνυμα spam και θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε το παράθυρο προεπισκόπισης, έτσι ώστε να προβάλλονται μόνο τα μηνύματα που ανοίγετε οικειοθελώς. Οι εικόνες στα μηνύματα spam συνήθως είναι σχεδιασμένες να δώσουν σήμα στους spammers όταν ανοίγονται, πράγμα που εγγυάται πολύ spam.
Για να απενεργοποιήστε το παράθυρο προεπισκόπισης:
Outlook Express: Κάντε κλικ Προβολή Μενού > Διάταξη και απενεργοποιήσετε την Προβολή Παράθυρου Προεπισκόπισης.
Outlook Express 6.0 προσφέρει επίσης μια επιλογή «Διαβάστε όλα τα μηνύματα σαν απλό κείμενο». Αυτή είναι μια καλή εναλλακτική λύση.
Outlook 2000/XP: Κάντε κλικ Προβολή Μενού > Προβολή Παράθυρου Προεπισκόπισης.
Outlook 2003: Κάντε κλικ Προβολή Μενού >Παράθυρο Ανάγνωσης > Ανενεργό.

Κάντε λήψη SPAMfighter δωρεάν!

Εκκίνηση Λήψης για Windows