Valitse kieli

Tietojen urkinnasta

Ei ole epäilystäkään, etteikö tietojen urkinta (phishing) olisi vakavasti otettava huijaus - pyrkimys päästä käsiksi rahoihisi. Teknisesti tämän tyyppinen huijaus on hyvin tehokas hyödyntäen käyttäjien luottamusta laillisiin yrityksiin.

Nämä "ryöstäjät" hyödyntävät tekaistuja internetsivuja, jotka näyttävät luotettavilta logoilla ym. varustettuna. Saman pätee myös roskaposteihin joiden tehtävä on johdattaa uhrit tekaistuille sivuille.

Valitettavasti maailmasta löytyy aina rikollisia jotka yrittävät tavoitella toisen omaa. Niin on ollut ammoisista ajoista alkaen ja tulee varmasti olemaan vielä pitkään. Ainoa mitä voimme tehdä on taistella kynsin ja hampain vastaan.

Joten ole aina varuillasi kun saat viestin jossa pyydetään henkilökohtaisia tietoja. Voit pian huomata että pankkitilisi on miinuksen puolella! Paras tapa välttyä huijauksilta on suodattaa kaikki tulevat roskapostiviestit, myös ne jotka johtavat huijaussivustoille.

Tietojen kalastusta luokitellaan tällä hetkellä vakavana uhkana, siksi suuret yhtiöt kuten Microsoft, Ebay, Visa ja WholeSecurity ovat ilmaisseet tukensa huijausten vastaiselle sodalle.

Viimeisimmät kyselyt paljastavat tietojen kalastelun huomattavan kasvun. Pelkästään yhden kuukauden aikana huijaukset kasvoivat 42 prosenttia! Kyselyt myös paljastavat, että suosittuja kohteita ovat pankkien internetpalvelut ja luottokorttiyhtiöt jne.

Mutta mikä näiden tekaistujen internetsivujen tarkoitus oikeastaan on? Yksinkertainen: varastaa rahaa huijaamalla esimerkiksi luottokortin tiedot. Ja monissa tapauksissa huijaus on huolella suunniteltu, jopa selaimen otsikkorivi saattaa näyttää aidolta. Siitä syystä on varsin helppoa joututa huijauksen kohteeksi

Lyhyesti: tietojen urkinta (phishing) on yksi uusimmista roskapostien muodoista. Vältä sitä!

Aloita lataus Windows

Olet tullut oikeaan paikkaan, jos tarvitset suojaa tietojen kalastelua (phishing), roskapostia ja henkilötietojen kaappauksia vastaan kodin tai yrityksen tietokoneelle tai jos haluat suojata palvelintasi roskaposteilta ja huijauksilta..