Selecteer een taal:

Phishing oplichting

Het lijdt geen twijfel dat Phishing oplichting is. Een moderne variant die u er toe probeert te verleiden hen toegang te geven tot u zuur verdiende geld. Technisch gezien is het een slimme manier van oplichting, die misbruik maakt van ons vertrouwen in instellingen.

De essentie van phishing is dat de dieven gebruik maken van valse nagemaakte websites die erg lijken op vertrouwde websites van instanties. Inclusief logo’s en dergelijke. Ook de spammails die ze versturen lijken echt, maar zijn alleen bedoelt om potentiële slachtoffers naar de websites te lokken.

Helaas zullen er altijd mensen zijn die op manieren, die het daglicht niet verdragen, zullen proberen in handen te krijgen wat van u is.

Wees dus op uw hoede als u mail krijgt met het verzoek om vertrouwelijke informatie te verifiëren. Echte instanties vragen nooit om een bevestiging hiervan, en zeker niet per mail. Uw rekeningen zullen hoogstwaarschijnlijk geplunderd worden als u op het verzoek ingaat. Het risico om in de val gelokt te worden is natuurlijk een stuk minder als u de malafide mail simpelweg niet meer ontvangt.

De gevaren van Phishing worden onderkend door bedrijven als Microsoft, Ebay, Visa and WholeSecurity, en zij hebben aangekondigd samen te werken in de strijd tegen deze oplichterij.

Uit recent onderzoek blijkt dat phishing-aanvallen en spammails enorm toegenomen zijn. In één van de maanden tijdens het onderzoek zelfs met 42 procent! Uit het onderzoek bleek dat vooral financiele instanties misbruikt werden, zoals banken en creditcard instellingen.

Het doel van het lokken van nietsvermoedende slachtoffers naar de valse websites is simpelweg het stelen van geld door bijvoorbeeld creditcardnummers te achterhalen. In veel gevallen is de mail zo opgebouwd dat uw browser het valse internetadres weergeeft als het internetadres van de instantie gekopieerd wordt, dit is echter alleen maar schijn en de link leidt naar de site van de oplichters. Op deze manier is het echter erg makkelijk om erin te trappen.

Phishing is een nieuwe vorm van oplichting: probeer het te vermijden!

Downloaden voor Windows

Als u uw computer thuis of op het werk wilt beschermen tegen phishing, spam and identiteitsfraude bent u bij ons aan het juiste adres.