Velg språk:

Phishing skandalen på full fart fremover

Det er ingen tvil om at Phishing er svindel. Det er en forholdsvis ny svindel som prøver å lure dine hardt tjente penger rett ut av lommeboken. Teknisk sett er det en godt planlagt svindel, som utnytter folks tillit til vanlig handel.

Hovedpoenget med phishing er at "tyvene" bruker en falsk hjemmeside, som ser akkurat ut som en du vanligvis stoler på. Hjemmesiden er komplett med logo og alt som skal være der. Det samme gjelder for e-post søppel, som brukes for å lure ofrene til å gå inn på falske hjemmesider.

Dessverre vil det alltid finnes kriminelle, som vil prøve å få tak i det som rettmessig er ditt. Slik har det vært helt siden mennesker begynte å sette verdi på tingene, og dette har bare økt siden vi begynte å betale for varer og tjenester.

Så vennligst vær forsiktig når du plutselig mottar e-poster som spør deg om å bekrefte sensitiv informasjon. Du kan ende opp med å få kontoen din tømt! Og den beste måten å unngå phishing på er åpenbart å unngå søppelpost, som lurer deg inn på de falske hjemmesider.

Phishing ses nå som en så stor trussel, at store aktører som Microsoft, Ebay, Visa og WholeSecurity har annonsert en felles kamp mot å bekjempe denne økende trussel.

En nylig undersøkelse viser en stor økning i phishing-angrep og e-post søppel. Bare på en måned hadde antallet angrep øket med 42 prosent! Undersøkelsen viste også at det foretrukne målet er finansinstitusjoner, slik som banker, kredittkortfirmaer og lignende.

Men hva er poenget med å lure uvitende ofre inn på falske hjemmesider? Enkelt: Å stjele pengene deres ved å få dem til å oppgi f.eks. kredittkortinformasjon eller annen finansiell informasjon som kan hjelpe dem i tyveri prosessen. I mange tilfeller er denne type svindel så godt gjennomført at nettleseren viser den korrekte og forventede nettadressen på subjekt linjen. Med andre ord er det lett å bli lurt av denne typen svindel.

Kort fortalt: Phishing er bare en av de nyeste formene for e-post søppel. Unngå det!

Last ned for Windows

Hvis du trenger beskyttelse mot svindel (phishing), e-post søppel og identitetstyveri på din hjemme-/kontormaskin, eller ønsker å beskytte en server mot phishing og e-post søppel, så har du kommet til det rette stedet.