Velg språk:
SPAMfighter

Nigerianske Scam eller 419 Scam

<strong>Er du lei av å motta Nigerian Spam e-post?</strong>

Er du lei av å motta Nigerian Spam e-post?

Dette er en type spam som i ekstreme tilfeller kan drepe deg. I andre tilfeller, hvis du svarer på en av disse e-postene som er en kriminell spam, vil du "bare" miste alle pengene du har på kontoen.
Vi anbefaler derfor på det sterkeste å ignorere denne type e-post og ikke reagere på deres lurerier.
Lureriene er nesten bestandig det samme. Avsender lover en stor pengesum i retur for nesten ingen ting. Ikke reager på dette - det er en spam for å narre penger fra deg.
Jeg skal vedde på at du har mottatt mender av denne type e-post spam. Jeg har i allefall gjort det i løpet av de siste årene. I begynnelsen var en av de mere populære e-postene en variasjon over det samme tema. (de er tydligvis ikke en dyktig gruppe - hvis du har sett en, har du sett dem alle).
Deres standard tema var ofte noe lignende som dette:
"Hallo min herre
Jeg kontakter deg for å be om hjelp til å frigi en stor pengesum (ofte millioner av dollars).
På grunn av min klient's død har min tilgang til pengene blitt avsperret. Hvis du er villig til å hjelpe til, vil du få en god prosentandel av beløpet" ... osv., osv.
Den eneste bakdel var, at for å få tilgang til alle pengene, måtte en først overføren et ganske stort beløp og samtidig oppgi ens eget bankkonto nummer. Og gjett hva? Så fort de nødvendige beløp var overført, for å hjelp til med å frigi de uventede millionsummene, hørte offeret aldri noe tilbake fra de kriminelle -- inntil den neste spam e-post av denne type kom i postkassen igjen.
I begynnelsen var det veldig populært å fortelle om diktatorer i f.eks., de forskjellige "banan republikker" rundt omkring i verden. Dette er bakgrunnen for det populære klengenavnet "The Nigerian Spam". Det riktige navnet er 419 spam.

Senere tilfeller involverte krav om at en personlig måtte komme til det nevnte landet for å hente pengene ut i kontanter. Ganske mange folk har blitt kidnappet på grunn av dette, og senere frigitt for store beløp i løsepenger. Noen få har til og med blitt drept - bare fordi de var for ivrig med tanken på å tjene noen lettjente penger.
Rett etter at Saddam Hussain's arrest i Iraq var offentliggjort, mottok jeg flere e-poster fra hans "døttre" som spurte meg om hjelp til å frigjøre hans bortgjemte formue. En kløktig vridning på samme tema siden hele verden hadde hørt om alle pengene diktatoren hadde lurt ut av landet. Og, kanskje var det noen som faldt for dette.
En av de nyere typer av denne slags ondsinnede spam er lotteri spammer. Du får en e-post som forteller deg at du har deltatt i en slags internasjonalt lotteri basert på din Internet postadresse. Kontoret som sender e-posten er typisk lokalisert i Europa, men telefon nummeret du skal ringe for å gjøre krav på premien er et telefon nummer med skyhøye priser. Det kan se ut som et lokalt nummer, men du viderekobles til et annet nummer og det er du som betaler for samtalen. Så hvis du reagerer, vil du miste penger. Og selvfølgelig, igjen må du betale ut penger for faktisk å "få" pengene du har vunnet!
Der er mange andre variasjoner av denne type spams, men en ting er helt sikkert - de har alle samme målseting, å få tak i dine penger. Så vær oppmerksom på denne type spam. Det kan bli en dyr lærepenge hvis du faller for dem.
Hvordan kan du unngå å bli lurt av denne type spam? Bruk din sunne fornuft og husk at ingenting er gratis. Hvis du plutselig får tilbud om store pengesummer, bør du være svært forsiktig.
Nigerian spammere latterligjort
Selv om de Nigerianske spammerne så avgjordt ikke er noe å le av, er der forsatt masse humor rundt denne type spam. En av de mere komiske websidene, som kommer opp når du skriver in følgende søkeord i Google "nigerian scam fun" er www.ebolamonkeyman.com

Der er masse informasjon om andre websider, som gir disse spammerne hva de rettmessig fortjener: En kopp av deres egen medisin. Og mye av dette er fullstendig latterlig.
Den nevnte websiden er også svært rotete med bilder av de aktuelle scammerne. Men, bare fordi deres tilsiktede offer var med på svindelen og krevde et bilde av spammeren som bevis for historien. På disse bildene kan en alltid se dem holde et skilt med en håndskrevet tekst.
Den morsomme part er virkelig tekstene og de tilsiktede offrenes fantasi når de formulerer tekstene som skal skrives på skiltene. F.eks. når en spammer holder up et sign med teksten "Jeg er en Dildo". Disse spammerne har helt klart meget begrensede kunnskaper i Engelsk. En sannhet de fleste allerede vil merke seg når de mottar den første spam e-posten.
I tillegg til mengder av morsomme bilder med disse fjollete personene, er der også en masse morsomme kommentarer og historier fra leserne av denne populære websiden. Og ja, der finnes også mulighet til å kjøpe (online) - blandt andre kulturgjenstander og diverse antrekk - T-skjorter og kaffemugger med noen av de bedre bildene og overskriftene.
Bortsett fra annet morsomt materiale på denne websiden, må jeg nevne en liten test hvor du raskt kan se om du selv kanskje kan bli en Nigerian 419 spammer. Absolut god humor!
Jeg skulle ha nevnt flere andre websider, men på dette nivå ler jeg så mye at jeg bare må stoppe. Sjekk ut denne websiden og gjør nye søk på Google (eller din favorit søke side). Men, vær forberedt på maveonde på grunn av all latter.
Godt å se spammerne få det i retur!

SPAMfighter har inngått et samarbeide med Microsoft hvor målsetningen er å bygge det sterkeste, tryggeste, og mest effektive anti spam verktøy på markedet. Hvis du bruker Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Windows Live Mail eller Thunderbird og du ønsker å bli fri for e-post spam, bare installer SPAMfighter. Og hvis du bruker det på din hjemmekomputer, er det 100% gratis.


Start nedlasting nå!

Spamfighter, spam, download, tool, filters, outlook, e-mail, email, user , account

SPAMfighter fungerer sammen med
Windows 8 Compatible      Compatible with Windows 7

og
Windows Vista & Windows XP

Vi er også stolt av å være

Microsoft Gold Certified Partner

Intel Software Partner

OPSWAT Certified Partner