Välj språk:

SPAMfighter skyddar mot phishing och identitetsstölder

Vad är phishingattacker?

Phishing kallas det när någon skickar söppelpost e-postmeddelanden till en mottagare och hävdar att man är ett legitimt företag, i ett försök att får mottagaren att ge ut personlig och privat information som kan användas för att stjäla en identitet. Meddelandet tar mottagaren till en webbsida där man uppmanas att skriva in personlig information som exempelvis kreditkortsnummer, personnummer och bankkontonummer. Sidan är falsk och existerar bara för att stjäla känsliga uppgifter. För några år sen skickades phishing-brev ut från vad som verkade vara Mastercard. Meddelandet hävdade att mottagarens konto var på väg att gå ut om man inte klickade på den medföljande länken och uppdaterade sin kontakt- och kreditkortsinformation. Då det är relativt enkelt att få en falsk sida att se ut som en legitim sida genom att kopiera HTML-kod räknande personerna bakom bedrägeriet att de som fick meddelandet skulle tro att det faktiskt kom från Mastercard och därför skulle uppdatera sin information. Genom att skicka meddelandet till en stor grupp människor räknande man med att en viss procent av mottagarna skulle använda sig av Mastercard.

Phishing kallas också spoofing eller carding och idén är att slänga ut ett bete med vetskap att de flesta kommer att ignorera det, men att vissa kommer vara frestade/ bli lurade att nappa. Läs mer om phishingbedrägerier här.

Ladda ner SPAMfighter gratis!

Starta nedladdning för Windows

SPAMfighter skyddar mot försök till phishing, identitetsstölder och andra bedrägerier. Det fungerar såväl till din hemdator som kontorsdator, på vanliga PC och servrar. Ladda ner och prova SPAMfighter redan idag!